Future of Dentistry Award

Bulgarian

YouTube

Inhalte von YouTube werden aufgrund deiner aktuellen Cookie-Einstellungen nicht angezeigt. Klicke auf “Zustimmen & anzeigen”, um zuzustimmen, dass die erforderlichen Daten an YouTube weitergeleitet werden, und den Inhalt anzusehen. Mehr dazu erfährst du in unserer Datenschutz. Du kannst deine Zustimmung jederzeit widerrufen. Gehe dazu einfach in deine eigenen Cookie-Einstellungen.

Zustimmen & anzeigen

Награда за научни разработки

 

За 7-ми път дентални клиники „Дентапрайм” (Варна/Лондон) ще присъдят академичната награда „Future of Dentistry" 2023 за иновативни научни разработки в подкрепа на студентите и зъболекарите в техните научни изследвания. „Future of Dentistry" включва и награден фонд от 3000 евро. 


Наградата се присъжда за научни трудове в областта на имплантологията, протезирането върху импланти и изследването на зъбни стволови клетки в денталната медицина. Право на участие имат студентите и завършилите в европейски университети. 


За да кандидатствате, моля, изпратете ни своя академичен труд (самостоятелен или групов), включително резюме на английски език от максимум пет страници и автобиография с актуална снимка на всеки от авторите. Допустимите формати са непубликувани и публикувани научни разработки на български, английски или немски език. За публикуваните научни трудове важи условието от датата на публикуване да не са минали повече от две години. 


 

Крайният срок е 30 юни 2023 г.Независимо жури ще оцени научните трудове и ще избере победителя. Церемонията по награждаването ще се състои на 21 октомври 2023 г., събота, в град Варна. Победителят и неговият придружител ще бъдат поканени на събитието в морската ни столица (разходите по пътя и настаняването се поемат от Дентапрайм).
Очакваме Ви!

 

Можете да изпратите кандидатурата си на дигитален носител по имейл: 

 📧 [email protected] 


или на пощенски адрес: 
Дентална клиника Dentaprime

м-ст Вилна зона, ул. 27-ма 1

9006 Варна, България                            Церемония по награждаване 2022 г.


Миналата събота дентални клиники Дентапрайм връчиха своята награда „ Future of Dentistry". Тази година отличието, заедно с 3000 евро, отива при Тара Грос от Клиниката по възстановителна дентална медицина и пародонтология към Университетската болница Фрайбург в Брайсгау. Младата зъболекарка получи наградата на 22 октомври в град Варна. 


„За да направим лечението в денталната медицина по-безопасно и по-ефикасно, ние като бранд за дентални клиники също сме зависими от постоянните изследвания и разработки“, казва д-р Иван Пеев, председател на журито, което връчи наградата. „В подкрепа на това беше създаден конкурса „Future of Dentistry“.


Събитието се състоя в Художествената галерия „Борис Георгиев” в центъра на Варна. Освен вълнуващата програма свързана с денталната имплантология, носителката на наградата Тара Грос представи своята академична работа, която е завършила като част от докторската си степен по дентална медицина. Експертната група беше впечатлена от нейното изследване на тема „Биомеханична модулация на стволови клетки от зъбна пулпа“.
  

„Впечатляващите резултати демонстрират възможностите на трансплантациите на стволови клетки за регенерация на пулпа“, казва д-р Пеев. В бъдеще това може да доведе не само до нови изследователски подходи, но и до по-добри резултати от лечението.


                  Носител на наградата през 2022 г.

Носителката на наградата Тара Грос (в средата) с д-р Иван Пеев (2-ри отдясно) и д-р Станимира Стефанова (2-ра отляво).

Предишни носители на наградата

                                Носител на наградата през 2021 г. е Соня Зюдбек


Соня Зюдбек и нейният екип от университета Лудвиг Максимилиан в Мюнхен спечелиха с проучването си на тема „Нова имплантна система с директно закрепени с винт коронки на един зъб: влиянието на материала на коронката, протокола за синтероване и изкуственото стареене върху момента на огъване“ .

                               Носител на наградата през 2019 г. е Йонас Лоренц

През 2019 г. д-р мед. Йонас Лоренц от Университетската клиника във Франкфурт спечели журито на конкурса Future of Dentistry с академичния си труд на тема: „Проспективно дългосрочно проучване на циркониеви импланти: Удовлетвореност на пациентите, клинични и микробиологични параметри“.

Носител на наградата през 2018 г. е Кристиан Книха


 Екипът от Клиниката и поликлиниката по лицево-челюстна хирургия към Университетската болница на РВТУ Аахен, ръководен от д-р мед. Кристиан Книха спечели наградата „Future of Dentistry" през 2018 г. с работата си: „Влияние на хоризонталните размери около единична празнина и съседни импланти от цирконий върху папилата – проучване на напречното сечение“. 

 


                               Носител на наградата през 2014 г. е Василики Цита


През 2014 г. екип от Катедрата по протезиране в Университетската болница в Хале, ръководен от д-р Василики Цита, спечели наградата Future of Dentistry със своето проучване на тема „Прецизността на КТ-планираната и направлявана имплантология при обеззъбена челюст“.За нас

  
Мисията ни в Dentaprime е да направим висококачествената дентална грижа и лечението с импланти достъпни за всички пациенти в Европа. С над 550 служители в Лондон и Варна, предлагаме безкомпромисно качество на достъпни цени и персонална грижа към всеки пациент. 

Това е възможно благодарение на прилагането на най-съвременния, напълно дигитализиран работен процес, непрестанните иновации и отдадеността на специалистите ни във всички отдели. Първата дентална клиника Dentaprime е открита през 2006 г. в град Варна. Това беше последвано от отварянето на високотехнологичния център за лечения във формата на емблематичната буква D в началото на 2020 г. и втората британска дентална клиника в Лондон в края на 2022 г. 


В Dentaprime продължаваме да се разрастваме и непрестанно да прилагаме иновативни методи в денталната практика, за да осигурим функционална и красива усмивка на възможно най-много пациенти.